browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Massage in de praktijk

Let op: Door het coronavirus ben ik uiteraard extra alert op persoonlijke bescherming en hygiëne. Mocht je verkouden of grieperig zijn of “niet zo lekker”, verzet dan je afspraak. Heb je in de 2 weken voorafgaand aan de afspraak corona of coronaverschijnselen (koorts en/of benauwdheid) gehad, dan hoor ik dat graag zodat we samen over jouw afspraak kunnen beslissen. Ik hanteer de richtlijnen volgens het RIVM.

Let op: neem het liefst 2 handdoeken mee voor een massage! Alvast bedankt.


Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage PUUR Vedana

Deze massage zorgt niet alleen voor plaatselijke of gehele ontspanning, het heeft ook invloed op de bloedcirculatie, lymfestroom en stofwisseling. Massage zorgt er voor dat de spier- en weefselspanningen afnemen. Deze ontspannende behandeling heft blokkades op in het lichaam waardoor de levensenergie weer vrij kan stromen.

Het is heerlijk om gedurende een periode van bijvoorbeeld een uur, waarin je volledig kunt ontspannen, te worden gemasseerd.

1 uur: € 65,-

Nek-schoudermassage

De mens heeft vaak een druk leven, wat op den duur zijn tol zal eisen. Negatieve stress, hoofdpijn, vermoeidheid, diverse lichamelijke pijnen e.d. kunnen hiervan het resultaat zijn.

Het effect van een massage is o.a. een betere doorbloeding en een activering van het lymfestelsel, dat ons afvalstoffenvervoersysteem is. Tevens zullen verkrampte spieren zich ontspannen en verslapte spieren hun spanning hervinden.

Een nek-schoudermassage is bedoeld om een moment voor jezelf te creëren waarin je zowel lichamelijk als geestelijk kunt ontspannen. Na een behandeling voelt men zich heel anders, alles is tot rust gekomen. Tijdens een nek-schoudermassage ontvang je binnen een half uur een heerlijke ontspanning waardoor je er weer even tegenaan kan.

half uur: € 36,-

Voetmassage

Voetmassage PUUR VedanaTijdens de ontspannende voetmassage wordt er gebruik gemaakt van voetreflexologie. Dit is een massage en drukvorm voor handen en voeten. Op de handen en voeten bevindt zich een groot aantal reflexpunten, die overeen stemmen met de organen van het lichaam. Met de duimen wordt op het reflexzone gebied een lichte druk uitgeoefend, waarbij de duim wel op de plaats blijft, maar draaiende bewegingen maakt. Tijdens en na de reflexologie wordt de doorbloeding en het algeheel functioneren van één of meerdere organen verbeterd en worden spanningen binnen bepaalde gebieden verminderd. Deze massage van een half uur is zeer ontspannend, verbetert de doorbloeding van de voeten, activeert de organen, stimuleert de zenuwbanen en helpt het lichaam bij het bereiken van balans.

half uur: € 36,-

Stoelmassage

Stoelmassage is de meest veelzijdige vorm van lichaamswerk die momenteel beschikbaar is. Aangezien het wordt toegepast op zittend geklede cliënten, kan iedereen bijna overal van een stoelmassage genieten.

De vorm van stoelmassage die u hier krijgt is gebaseerd op een traditionele Japanse reeks van acupressuur punten welke in 15 minuten de volgende delen onder handen neemt: nek, schouders, rug, armen, heupen en hoofd. De stoelmassage is speciaal ontworpen om de circulatie te stimuleren, zodat u zich weer verkwikt en energiek voelt.

25 minuten: € 36,-

Hoofdpijnmassage

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Hoofdpijnmassage kan bij vele soorten hoofdpijn zoals migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn de pijn verminderen en zelfs preventief werken.

Bij een hoofdpijnmassage wordt de nek, hoofd en gezicht gemasseerd, maar ook de rug. Veel spieren van de nek en schouders lopen helemaal door in de rug.

Hoofdpijnmassage:

  • Is zeer ontspannend en vermindert stress
  • Maakt het hoofd helder
  • Zorgt dat je je beter kunt concentreren
  • Verbetert de bloedcirculatie
  • Helpt bij hoofdpijn en migraine
  • Bevordert de nachtrust
  • Stimuleert de haargroei

1 uur: € 65,-

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage PUUR Vedana

Terwijl je buik steeds dikker en zwaarder wordt, ben je druk bezig om op je werk en thuis alles in orde te brengen voor de komst van de baby. Hierdoor heb je niet altijd de tijd en rust om contact te maken met de baby in je buik. Denk dan eens aan een zwangerschapsmassage. Tijdens de zwangerschapsmassage kom je even tot rust en kan je lichaam zich helemaal ontspannen. Hierdoor kun je diep contact maken met de baby. De baby in je buik voelt dat je je ontspant en zal hierop reageren. Of door af en toe te schoppen, óf juist door ook te genieten van jouw rust. Een mooi contactmoment tussen jullie tweetjes.

Je rug, het bekken en je schouders krijgen bij een zwangerschapsmassage – omdat er op deze spieren tijdens de zwangerschap steeds meer belasting komt – extra aandacht. Gedurende je zwangerschap kan je lichaam meer vocht gaan vasthouden. De massage kan ervoor zorgen dat het vocht makkelijker wordt afgedreven. Na de massage voel je je in ieder geval een stuk fitter en zijn je spieren meer ontspannen!

Je kunt al van een Zwangerschapsmassage genieten vanaf het eerste moment tot aan het einde van je verlof. Toch zijn de eerste 3 maanden niet gebruikelijk om te genieten van een zwangerschapsmassage, omdat de zwangerschap dan nog zo pril is. Maar je mag dat natuurlijk zelf bepalen.

Omdat zwangere vrouwen extra gevoelig zijn voor ‘luchtjes’ wordt bij een zwangerschapsmassage meestal een ‘neutrale’ plantaardige olie gebruikt. Als je hier geen last van hebt kan etherische olie het effect van de massage versterken. In de praktijk gebruik ik twee verschillende soorten olie met ieder een andere uitwerking.lachende-baby

Zwangerschaps Massage-olie met lavendel en calendula; Een massage-olie voor aanstaande moeders. De rustgevende lavendel kan helpen bij slaapproblemen. De voedende en verzorgende amandelolie, jojoba en calendula helpen ter voorkoming van zwangerschapsstriae.

Zwangerschaps Massage-olie met mandarijn en calendula; Een heerlijk geurende massage-olie voor aanstaande moeders. De mandarijn kan helpen bij misselijkheid en obstipatie en helpt bij slaapstoornissen. De voedende en verzorgende amandelolie, jojoba en calendula helpen ter voorkoming van zwangerschapsstriae.

zwmasstafel PV

Ik heb een speciale zwangerschapsmassagetafel staan met buik- en borstuitsparing. Je kunt dan heerlijk op je buik genieten van de massage.

1 uur: € 65,-